Fostul șef adjunct al Procuraturii Generale Ruslan Popov, care este cercetat penal, a susținut examenul pentru a deveni judecător
Full Article 2 minutes read

Fostul șef adjunct al Procuraturii Generale Ruslan Popov, care este cercetat penal, a susținut examenul pentru a deveni judecător

Fostul procuror general adjunct, Ruslan Popov, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită şi fals în declarații publice, a susținut examenele de la Institutul Național de Justiție, pentru a putea candida la funcția de judecător în temeiul vechimii în muncă.

Ruslan Popov a obținut nota medie 8.54 la proba orală în materie de drept penal şi drept procesual penal (inclusiv aspecte de drept contravențional), drept civil și drept procesual civil, drept administrativ, drepturile omului.

Rezultatele probei orale ale candidaților la funcția de judecător în temeiul vechimii în muncă au fost publicate de Institutul Național de Justiție pe 19 aprilie 2023.

Examenul pentru candidații la funcția de judecător sau de procuror în temeiul vechimii în muncă este susținut în două probe:

– proba scrisă, care se desfășoară electronic în două etape. Prima etapă constă în susținerea unui test psihologic eliminatoriu. Etapa a doua a probei scrise constă în întocmirea a câte două acte procedurale în baza unor cauze concrete.

– probă orală: în materie de drept penal şi drept procesual penal (inclusiv aspecte de drept contravențional), drept civil și drept procesual civil, drept administrativ, drepturile omului – pentru persoanele care candidează la funcția de judecător; în materie de drept penal şi drept procesual penal (inclusiv aspecte de drept contravențional), drepturile omului – pentru persoanele care candidează la funcţia de procuror.

Aprobarea rezultatelor finale ale examenului pentru persoanele care candidează la funcția de judecător sau de procuror în temeiul vechimii în muncă (proba scrisă și proba orală) se efectuează după examinarea tuturor contestațiilor, potrivit Regulamentului Institutului Național de Justiție.

***

Amintim că fostul adjunct al procurorului general suspendat, Ruslan Popov, a fost demis de la Procuratură pe 28 martie 2022. Popov este acuzat în două dosare penale: îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere. Primul dosar a fost deschis în toamna lui 2021, al doilea – în primăvara lui 2022.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: