Reacția Ministerului Sănătății la măștile „desenate” în Photoshop pe fețele unor medici ai Spitalului Ignatenco
Full Article 2 minutes read

Reacția Ministerului Sănătății la măștile „desenate” în Photoshop pe fețele unor medici ai Spitalului Ignatenco

Reprezentanții Ministerului Sănătății au venit cu o reacție după ce pe pagina de Facebook a Spitalului „V. Ignatenco” din Chișinău au fost publicate fotografii în care apar lucrători medicali fără măști de protecție. Scăparea poate că ar fi trecut neobservată, dacă fotografiile nu ar fi fost trucate în Photoshop, iar unii lucrători fără măști s-au pomenit cu acestea „desenate” la calculator.

Ministerului Sănătății a îndemnat toți cetățenii țării să poarte măști de protecție și a ținut să precizeze că Spitalul Ignatenco este fondat de Consiliul Municipal Chișinău.

„Fondatorul IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii Valentin Ignatenco este Consiliul Municipal Chișinău. Ministerul Sănătății îndeamnă populația, în special lucrătorii medicali, să respecte măsurile de protecție”, se arată în comentariul instituției.

Amintim că, pe 2 ianuarie 2022, Spitalul Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco” a marcat 36 de ani de la fondarea instituției. Cu această ocazie, angajații au participat la un eveniment, în cadrul căruia au fost felicitați de către directorul instituției, Alexandru Holostenco. Fotografiile au fost publicate pe 10 ianuarie pe pagina de Facebook a spitalului.

Redacția NM a surprins, însă, un detaliu bizar: mai mulți lucrători medicali participau la eveniment și nu aveau măști de protecție (în cazul unuia dintre ei, aceasta era coborâtă sub barbă). Fotografiile respective au fost trucate, măștile fiind ilustrate în Photoshop.

Ulterior, fotografiile trucate au fost șterse de pe pagina de Facebook a spitalului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: