7 lucruri pe care le poți învață la Academy of Citizen Journalism

  1. Jurnalism cetățenesc. Ce este jurnalismul cetățenesc și media alternativă și care-i diferența de jurnalismul clasic. Vei învăța despre participarea civică, etica jurnalistică și responsabilitatea socială cu exemple și contra-exemple din Republica Moldova.  
  2. Propaganda și dezinformarea. Tehnicile și metodele de manipulare mediatică. Cum să informezi și să verifici noutățile în era post-adevăr – despre fake news, fact-checking și internet trolling.
  3. Protecția în spațiul virtual. Bune practici pentru igiena cibernetică și protecția datelor cu caracter personal.
  4. Lucrul cu datele. Metode avansate de căutare, accesarea și utilizare a bazelor de data open source.
  5. Copywriting și content writing. Cum să scrii și editezi contentul pentru blog, vlog sau podcast. Primește sfaturi de storytelling și vizualizare a datelor.
  6. Foto și instrumente digitale. Vei învăța despre foto-jurnalism și utilizarea instrumentelor online pentru crearea și redactarea propriului content.
  7. Promovare și marketing. Află despre management și promovarea online a contentului pentru ați dezvolta produsul media și a crește audiența.

În calitate de formatori vor fi activiști civici, bloggeri și specialiști în comunicare, fotografi și designer, jurnaliști și reporter din proiecte precum Stop Fals! Sic.md, Oameni și Kilometri, Rise Moldova, Asociația Adept și Platzforma. De asemenea, poți beneficia de vizite de studii și stagii de practică la instituție media din Moldova precum Agora, Diez, Watchdog, TV8 și Moldova.org.

Pentru a aplica la curs completează formularul de aplicare link. Cursul se începe pe data de 10 Septembrie. Pentru a afla mai mult vizitează pagina noastră http://www.acj.md/ sau pagina de Facebook.  

 

Партнерские ссылки