A început tipărirea buletinelor de vot pentru circumscripțiile uninominale

A inceput tiparirea buletinelor de vot destinate circumscriptiilor uninominale. Imprimarea acestora se va face la trei tipografii, dupa care cele peste 3 milioane de exemplare, vor fi transmise birourilor electorale ale sectiilor de votare.

Buletinele vor avea lungimi diferite, în funcție de numărul candidaților înregistrați pe fiecare circumscripție. Potrivit CEC, cel mai scurt buletin de 1,4 centimetri pe 1,4 cm, îl vor avea alegătorii din circumscripția Râșcani, unde au fost înregistrati doar 4 candidați, iar cele mai lungi vor fi cele destinate circumscriptiilor din diaspora nr. 50, Europa de Vast si nr. 51, SUA si Canada, de 1,4 cm pe 3,5 cm.

În total, pentru circumscripțiile ununominale vor fi tipărite 3 milioane 461 mii 247 buletine de vot.

Potrivit CEC, în circumscripţiile electorale uninominale au fost înscrişi 323 de candidaţi, 9 dosare aflându-se încă în proces de examinare în instanţele de judecată.

Duminică, 24 februarie, alegătorii care vor vota atât în cadrul alegerilor parlamentare, cât și la referendumul consultativ, vor primi câte patru buletine de vot - câte unul pentru circumscripțiile națională și uninominală și altele două pentru întrebările supuse refendumului.

 

Autor: Nikita Covalenco

Партнерские ссылки