Andrian Candu a plecat într-o vizită neanunțată la Washington

Vicepreședintele Partidului Democrat Andrian Candu a plecat într-o vizită la Washington. Această informație a fost confirmată pentru NM de o sursă informată care a insistat să-i păstrăm anonimatul. Nu am reușit să-l contactăm pe Candu: telefonul său era deconectat.

Menționăm că vizita lui Andrian Candu în SUA nu a fost anunțată. Deplasarea are loc în condițiile crizei politice din Moldova, provocată de refuzul fostului guvern al Partidului Democrat de a transmite puterea noului Cabinet de Miniștri condus de Maia Sandu.

Legitimitatea noului guvern a fost deja recunoscută de aproape toți partenerii-cheie ai Moldovei. Washingtonul însă deocamdată s-a expus mai puțin clar în acest sens.

«Alegerile parlamentare din 24 februarie au fost competitive și s-au desfășurat în conformitate cu regulile principale. Voința poporului moldovenesc, expusă la aceste alegeri, trebuie să fie respectată fără intervenții. Asigurarea unui viitor prosper și democratic pentru Moldova și cetățenii săi este un scop comun pe care Statele Unite vor continua să-l susțină», se spune în comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Washingtonul a îndemnat deja partidele moldovenești «să dea dovadă de cumpătare și să găsească un limbaj comun în vederea identificării unei căi care va fi urmată prin dialog politic».

Autor: NewsMaker

Партнерские ссылки