Bancomatele Bitcoin – acum și în Moldova

Sistemul de plăți Bpay planifică să lanseze în Moldova bancomate în care va fi posibilă covertirea criptimonedei Bitcoin în lei moldovenești.  Despre aceasta ne-a relatat administratorul sistemului de plăți Bpay Artiom Vasiliev. Potrivit lui, în prezent, compania poartă negocieri cu întreprinzătorii în privința instalării bancomatelor în centrele comerciale.

La prima etapă, compania planifică să lanseze trei astfel de bancomate. Pentru convertirea Bitcoin, clientul trebuie să introducă numărul său de telefon și să primească un PIN-cod. După introducerea acestuia, sistemul tipărește un cec pe care este înregistrat QR-codul și portofelul digital în care va trebui să fie transferată criptovaluta.

După șase confirmări în blokcheyn, clientul va primi un mesaj sms și va putea converti suma în bancomat. „Ce-i drept, mai întâi, va trebui să-l identificăm pe clientul nostru. Acesta va trebui să vină la noi și să completeze o anchetă”, a spus Vasiliev, adăugând că așa cere legislația.

Banii vor fi eliberați în lei moldovenești la cursul Bitcoin, conform bursei Bitstamp.net, dedus de comisia Bpay. Deocamdată se planifică ca prin bancomat să fie convertit doar Bitcoin, însă dacă va fi cerere, compania va introduce și alte criptovalute.

De menționat că în ultimele zile, cursul Bitcoin crește vertiginos. Doar în ultima zi, cursul acestuia a crescut cu 14%. La momentul publicării acestei informații, potrivit Coinmarketcap, Bitcoin costa 11,4 mii de dolari. Cu doar doi ani în urmă, cursul acestei valute a fost de 371 de dolari pentru un Bitcoin.

Autor:

Партнерские ссылки