Cartierul P. Cum s-au schimbat străzile Bulgară și Armenească după plecarea lui Plahotniuc. 10 imagini

În centrul Chișinăului, lângă sediul Partidului Democrat, parcările și staționările sunt din nou permise. De pe strada Armenească, unde în ultimii 1,5 ani, era mereu de gardă un automobil de patrulare al poliției, au dispărut patrulele. Schimbările s-au produs imediat după ce Partidul Democrat a declarat că pleacă în opoziție, iar liderul acestuia Vladimir Plahotniuc a părăsit țara. Străzile adiacente sediului democraților rămân a fi accesibile pentru parcare chiar și la câteva săptămâni după aceasta. Cum s-au transformat străzile Armenească și Bulgară după «capitularea» democraților – vedeți în imaginile NM.

1 of 9

Reamintim că în luna ianuarie 2018, când Partidul Democrat s-a mutat într-un sediu nou, situat în centrul Chișinăului, pe strada Armenească, mai sus de bulevardul Ștefan cel Mare, un automobil de patrulare al poliției rutiere a început să stea de gardă, în permanență.

newsmaker.md/rom/noutati/bastionul-democratiei-cum-au-transformat-democratii-un-cartier-din-centrul-chisina-37056

Tot atunci, pe strada Armenească, a fost instalat un indicator prin care parcarea și staționarea erau interzise. Automobilele nu aveau dreptul nici să parcheze, nici să staționeze măcar pentru un minut. NM a încercat să afle de la serviciul de presă al Inspectoratului Național de Poliție, cu ce scop agenții de patrulare stau de pază acolo, dar așa și nu a primit niciun răspuns.

Menționăm că noul sediu al Partidului Democrat era la doi pași de clădirea în care locuia Plahotniuc și mulți considerau că apariția poliției și interzicerea parcării s-au făcut anume din această cauză.

1 of 4

Solicitat de Ziarul de Gardă să comenteze situația, Alexandru Jizdan, ministrul afacerilor interne de atunci, a declarat că automobilul de patrulare se afla acolo nu pentru securitatea lui Plahotniuc și a Partidului Democrat, ci pentru a asigura ordinea publică și, pe lângă aceasta, pentru a monitoriza problemele permanente ce țin de parcarea pe strada Armenească.

Autor: Anastasia Moraru

Партнерские ссылки