3.2ºC Chișinău
Vineri 19 aprilie 2019

Comisarul european Johannes Hahn: „Nu e bine când puterea formală nu coincide cu cea reală”

Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere Johannes Hahn a spus că știe despre „rolul deosebit” al liderului Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc în politica moldovenească. „Nu este bine când puterea formală nu coincide în totalitate cu cea reală”, a declarat Hahn, citat de «Европейская правда» („Adevărul european”).

Demnitarul european a comentat întâlnirea sa cu Plahotniuc care a avut loc în vara acestui an, la Bruxelles. Johannes Hahn a subliniat că principalul contact din Moldova pentru Uniunea Europeană este guvernul și nu o persoană aparte. „Acest lucru nu înseamnă că noi ignorăm de facto situația, ci încercăm să o depășim”, a adăugat el.

newsmaker.md/rus/novosti/vladimira-plahotnyuka-prinyali-v-es-bez-oglaski-nm-uznal-o-ego-taynoy-vstreche-s-e-32539

Amintim că întâlnirea de la Bruxelles, din 7 iulie, dintre Plahotniuc și Hahn a fost confidențială. Potrivit datelor NM, întâlnirea a fost organizară de către lobiștii angajați de Partidul Democrat. Sursele diplomatice ale NM spuneau că Hahn i-a declarat lui Plahotniuc despre neacceptarea schimbării sistemului electoral din Moldova.

Партнерские ссылки