Erdoğan transmite Găgăuziei un nou stadion. Cel vechi a fost deteriorat de elicopterul său în timpul aterizării

La Comrat, va fi construit din banii Turciei un „stadion olimpic”. Lucrările de construcție vor demara chiar la sfârșitul lunii martie. Detaliile despre realizarea proiectului au fost discutate la 22 ianuarie, de către bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, ambasadorul Turciei în Moldova Gürol Sekmenser și directorul Agenției TIKA Selda Özdenoğlu, a comunicat serviciul de presă al comitetului executiv al Găgăuziei. Noul stadion, modern, la Comrat a fost promis de președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan, al cărui elicopter a deteriorat construcția stadionului atunci când oficialul a vizitat Găgăuzia.

Lucrările de construcție a stadionului olimpic la Comrat pe banii Turciei vor demara la stârșitul lunii martie. Potrivit informațiilor comutetului executiv al Autonomiei Găgăuziei, părțile au discutat detaliile privind construcția stadionului conform unui proiect elaborat de Ministerul Tineretului și Sportului Turciei, la ordinul lui Erdoğan. Prima piatră de temelie va fi instalată până la sfârșitul lunii martie, după care vor începe lucrările de construcție. Autoritățile Găgăuziei își vor lua angajamentul de a asigura căile de comunicații către stadion.

Erdoğan a promis că va construi noul stadion în timpul vizitei pe care a întreprins-o la Comrat, în luna octombrie anul trecut. Erdoğan a zburat din Chișinău în Găgăuzia cu propriul elicopter. „În timpul aterizării, elicopterul a deteriorat unele construcții ale stadionului. Atunci, președintele Turciei a promis că va construi la Comrat un stadion nou, modern”, se menționează în comunicatul de presă al comitetului executiv.

Autor: Evghenii Ceban

Партнерские ссылки