14.41ºC Chișinău
Duminică 24 martie 2019

Filmul „Istoria Moldovei” a fost deja vizionat de peste 300 mii de persoane

Filmul documentar «Istoria Moldovei», care a fost deja difuzat de șapte ori de postul «NTV-Moldova», a fost vizionat de 273 mii de persoane. Alte 30 mii de vizualizări au fost acumulate pe Youtube și Facebook.

Primul episod al documentarului «Istoria Moldovei», care a cuprins perioada de la formarea societății antice până la întemeierea Cnezatului Moldovenesc, a fost vizionat de peste 300 mii de persoane.

Potrivit statisticilor oferite pentru NM de către AGB Nielsen Media Research, difuzările filmului de către postul «NTV-Moldova» (care aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță — NM) au adunat un public de 273 mii de persoane. Postul tv a difuzat de șapte ori filmul: de trei ori în limba de stat și de patru ori — în rusă. Premiera filmului pe «NTV-Moldova» a avut loc la 13 noiembrie.

Cei mai mulți telespectatori — 113,6 mii de persoane — au vizionat filmul nu în ziua premierei, ci duminică seara, 19 noiembrie, când a fost difuzată versiunea în limba rusă.

La 14 noiembrie, varianta în limba rusă a filmului a fost vizionată de 91,8 mii de persoane. În ziua premierei, filmul (versiunea în limba de stat) a fost vizionat de 83,6 mii de persoane.

Documentarul «Istoria Moldovei» a fost difuzat și de postul Accent TV, afiliat socialiștilor, însă nu se știe de câți oameni a fost vizualizat: AGB Nielsen Media Research nu face măsurări ale publicului acestui canal.

De menționat că 27,4 mii de persoane au vizionat filmul la «NTV-Moldova» în ziua de luni, 20 noiembrie, dimineața devreme, la ora 06:00.

De asemenea, filmul a fost plasat și pe canalul lui Igor Dodon pe Youtube, unde a acumlat 20,4 mii de vizualizări. Pe postul oficial Youtube al Exclusive Media, fimul a fost vizualizat de 2,8 mii de ori. Alți 1,5 mii de oameni au vizionat filmul pe canalul de Youtube care aparține lui Disha Sadikova.

Filmul a mai apărut pe câteva pagini de Facebook, unde a fost vizionat, în total, de aproape 10 mii de persoane.

Filmul documentar «Istoria Moldovei» a fost realizat de compania Exclusive Media, care aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță, la inițiativa președintelui Igor Dodon. Regizor — Natalia Anisimova, scenarist — prezentatoarea postului «NTV-Moldova» Elena Pahomova.

În total, filmul va conține trei episoade. Al doilea episod va cuprinde istoria Moldovei din evul mediu, iar cel de-al treilea — perioada de la începutul secolului al XIX-lea până la declararea independenței țării în anul 1991.

Autor: Nicolai Paholinitchi

Партнерские ссылки