Fostul primar de Tiraspol Andrei Bezbabcenco a fost asasinat în regiunea Odessa

În satul Vapnearka, raionul Limansk, regiunea Odessa, a fost descoperit cadavrul unui cetățean al Moldovei din Tiraspol, cu urme de moarte violentă. Această informație a apărut în presa ucraineană. Surse din poliție au comunicat că este vorba despre fostul primar al Tiraspolului, Andrei Bezbabcenco.

Portalul УНН scrie că trupul neînsuflețit a fost depistat pe un teren părăsit, iar alături se afla un automobil marca Infiniti cu numere de înmatriculare transnistrene, care se presupune că ar fi aparținut lui Bezbabcenco. Cadavrul era sprijinit de peretele unei clădiri părăsite, iar mâinile îi erau legate.

Se menționează că bărbatul decedat a fost șeful unei companii de construcții din Tiraspol, născut în anul 1964. Și aceste informații corespund datelor primarului de Tiraspol, Andrei Bezbabcenco. Informația precum că bărbatul decedat este Andrei Bezbabcenco a apărut și pe câteva canale telegram anonime, unde se menționează că moartea fostului funcționar transnistrean a fost deja confirmată de rudele acestuia.

Surse din serviciul de presă al Poliției naționale a Ucrainei din regiunea Odessa au confirmat pentru NM că au găsit cadavrul cu urme de moarte violentă, însă au refuzat să ofere detalii, motivând prin faptul că acolo lucrează un grup de anchetă.

Publicația Odessa.online  scrie, cu referire la propriile surse, că omorul bărbatului de 56 de ani a avut loc în timp ce acestaa fost atacat cu încercarea  de a-i fi preluată averea.

Andrei Bezbabcenco  a fost primar de Tiraspol din anul 2012 până în anul 2016, în timp ce regiunea era administrată de fostul lider al republicii nerecunoscute, Evghenii Șevciuk. Până atunci, el a condus o companie de construcții și investiții din Tiraspol. După schimbarea administrației din Transnistria, Andrei Bezbabcenco a trăit în Odessa.

Autor: Nicolai Paholinitchi

Партнерские ссылки