-4ºC Chișinău
Sâmbătă 23 februarie 2019

Ilan Șor lansează „Televiziunea Centrală”. Despre ce va fi noul său post tv?

La începutul lunii noiembrie, un nou post tv va începe să emită în Moldova - „Televiziunea Centrală”. Așa se va numi, după rebranding, postul de televiziune Euro TV, care este  afiliată primarului de Orhei. Acesta are licență de emisie în rețelele de cablu pe teritoriul întregii țări. Conducerea televiziunii pregătește noi talk-show-uri sociale și economice și intenționează să fie „cât mai departe” de politică.

Despre faptul că deja la începutul lunii noiembrie postul de televiziune Euro TV va fi relansat cu denumirea „Televiziunea Centrală” NM a aflat de la Dumitru Chitoroagă, director general al Euro TV și Orhei TV. „Vor fi emisiuni economice și sociale. E posibil să fie și o emisiune politică [dar deocamdată nu avem o decizie în acest sens]. Noi am încercat să fim cât mai departe de politică”, a spus Chitoroagă.

El a mai spus că la noul post de televiziune va fi o emisiune educațională intitulată „Viitorul nostru în Moldova”, iar în zilele de odihnă vor fi difuzate cu precădere emisiuni de divertisment.

Potrivit lui Chitoroagă, unele emisiuni au fost deja înregistrate. El nu a precizat, cine va modera aceste emisiuni, motivând prin faptul că peste o săptămână vor fi semnate contractele cu prezentatorii.

Menționăm că postul de televiziune Euro TV are licență de emisie în rețelele de cablu pe întreg teritoriul țării, precum și prin sistem analogic în Comrat și în satul Congaz din Găgăuzia.

NM a scris încă la sfârșitul lunii august despre reorganizarea celor două televiziuni, afiliate lui Ilan Șor, businessman și primar de Orhei. Ambele posturi aparțin Ritei Țvik, director general al Agenției «Новости-Молдова» („Novosti-Moldova”), autoarea cărții „Viața și destinul”, o biografie a lui Miron Șor (tatăl lui Ilan Șor). La rândul lor, Ilan Șor și conducătorii celor două televiziuni neagă că businessmanul ar avea vreo legătură cu aceste posturi tv.

Acum două săptămâni, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aprobat redenumirea postului Euro TV în „Televiziunea Centrală”. Potrivit datelor NM, principalele studiouri ale ambelor televiziuni se vor afla în Orhei.

Autor: Nicolai Paholinitchi

Партнерские ссылки