Jumătate de an în așteptarea expertizei. Cum continuă tărăgănarea dosarului lui Ilan Șor

Expertiza financiar-contabilă în dosarul deputatului Ilan Șor încă nu este pregătită, deși rezultatele ei trebuiau să fie gata la 17 decembrie 2018. Acest lucru a devenit cunoscut la ședința Curții de Apel Cahul din 20 mai. Centrul Național de Expertize Judiciare, care se efectuează asemenea expertize, a solicitat ca partea vătămată să prezinte documente suplimentare.

newsmaker.md/rom/noutati/ilan-sor-isi-poarta-arestul-patru-ani-de-libertate-conditionata-43355

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, Mihaela Tarlapan a comunicat pentru NM că la ședința din 20 mai, Curtea de Apel a acceptat demersul Centrului de Expertize Judiciare ca pătimiții să ofere documente suplimentare în acest caz.

NM nu a reușit să obțină informații suplimentare de la Centrul Național de Expertize Judiciare și de la avocatul lui Șor. Avocatul Iulian Balan a spus pentru NM că nu poate vorbi și a închis telefonul. Iar cei de la Centrul de Expertize Judiciare au menționat că nu au dreptul de a oferi detalii și ne-au recomandat să ne adresăm după precizări la procuratură.

Ședința în cazul lui Șor nu a trecut fără tradiționalul protest al simpatizanților acestuia. Pe pagina de Facebook a partidului scrie că lângă Curtea de Apel din Cahul s-au adunat sute de simpatizanți ai lui Șor, «mulți dintre aceștia doreau neapărat să-l îmbrățișeze». La fel, ei au adus cu sine la sediul instituției pancarte cu inscripția «Jos mâinile de pe Ilan Șor!».

1 of 11

Următoarea ședință în dosarul lui Șor a fost stabilită pentru ziua de 26 iunie.

Reamintim că la 19 septembrie 2018, dosarul lui Ilan Șor a fost expediat pentru o expertiză financiar-contabilă. Rezultatele acesteia trebuiau să fie oferite la 17 decembrie 2018. Acestea nu au fost oferite nici la ședința stabilită pentru ziua de 21 ianuarie 2019. Ședințele care au fost programate pentru 20 februarie și 3 aprilie nu au avut loc.

Menționăm că la 27 iunie 2017, instanța primară l-a condamnat pe Șor la șapte ani și jumătate privațiune de libertate în dosarul despre furtul miliardului de dolari din trei bănci moldovenești. Șor a fost recunoscut vinovat de provocare dedaune în proporții deosebit de mari prin escrocherie și înșelăciune. La fel, Șor a fost condamnat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Șor și avocații săi au contestat sentința la Curtea de Apel. Până la pronunțarea sentinței definitive, prima instanță l-a eliberat pe Șor sub control judiciar. În luna februarie 2018, Curtea Supremă de Justiție a decis să transmită dosarul lui Șor spre examinare Curții de Apel din Cahul.

Autor: Nadejda Coptu

Партнерские ссылки