Mulțumim Partidului Democrat pentru toate. De ce businessul a început, să laude, în cor, PDM înainte de alegeri

Mulți reprezentanți ai businessului mare s-au declarat săptămâna aceasta în susținerea Partidului Democrat la actualele alegeri parlamentare. În aceste declarații, foarte asemănătoare între ele, companiile adresează mulțumiri partidului de guvernământ pentru „reforme calitative”, care au îmbunătățit mediul de afaceri și au oferit businessului „un impuls pozitiv”. Declarațiile acestora sunt publicate și pe paginile oficiale de Facebook ale companiilor.

Primul care a vorbit în susținerea Partidului Democrat a fost Serghei Enciu, administrator de restaurante (rețeaua de cafenele Taxi Blues). „La 24 februarie,  voi vota pentru reformele inițiate de Pavel Filip. La 24 februarie, eu voi vota pentru prima dată pentru Partidul Democrat din Moldova dintr-un singur motiv. Ei au inițiat reforme în țară și tot ei trebuie să le continue. Eu vreau să susțin PDM, pentru că doresc ordine în țară și condiții raționale pentru afaceri. Ca administrator de restaurante, eu le sunt recunoscător democraților pentru faptul că în anul 2018, noi am fost auziți și am obținut impozitare simplificată, micșorarea TVA până la 10%”, a scris Enciu.

 

De menționat că acum un an și jumătate, Enciu a fost arestat, fiind bănuit de evaziune fiscală. Adjunctul șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale Vitalie Busuioc a declarat atunci că un grup criminal de antreprenori și foști colaboratori ai Serviciului Fiscal a condus, timp de doi ani, 10 restaurante și baruri, obținând 18 milioane de lei venit nedeclarat.

Și o rețea de magazine a susținut actuala guvernare. „Ne bucurăm să constatăm că reformele fiscale din ultima perioadă sunt un sprijin real pentru ca întreprinderea noastră să continue să se dezvolte. Am putut, astfel, majora salariile angajaților noștri, elibera salariatilor tichete de masă și avem posibilitatea de a crea noi locuri de muncă. Apreciem și susținem măsurile pentru mediul de afaceri luate de actuala guvernare”, se spune în declarația rețelei de magazine Nr. 1.

 

Iar directorul rețelei IMC Market Iurie Mihalachi a scris că este recunoscător Partidului Democrat pentru faptul că „în ultimii ani, autoritățile au realizat multe reforme bune, care ne permit să ne concentrăm pe acordarea serviciilor mai bune pentru clienții rețelei IMC Market”.

 

S-a alăturat acestei campanii electorale și rețeaua de magazine de materiale de construcții Supraten. „Fiecare om de afaceri apreciază faptul că există un parteneriat real dintre stat și sectorul privat și că deciziile se iau după consultări și dezbateri. În ultimii trei ani, noi am avut o asemenea colaborare”, susțin cei de la Supraten.

 

Rețeaua de telefonie mobilă și electronice Darwin a menționat în declarația publicată că în fiecare an, guvernarea creează tot mai multe locuri de muncă și acest lucru demonstrează că mediul de afaceri devine stabil. „Iar reformele realizate de guvernul Moldovei sunt forța motrice care oferă un impuls pozitiv businessului moldovenesc”, susțin cei de la Darwin.

Autor: Nicolai Paholinitchi

Партнерские ссылки