11.22ºC Chișinău
Vineri 22 martie 2019

NewsMaker – laureat al concursului „Mărul de Aur” pentru proiectul despre deportări

NewsMaker a devenit laureat al Concursului „Mărul de Aur” la nominalizarea „Multimedia”. Premiul ne-a fost acordat pentru proiectul despre deportările care au avut loc pe teritoriul Moldovei, cu genericul „Nu se va întoarce nimeni și niciodată – aici vă vor putrezi oasele”. Festivitatea de premiere a celor mai buni jurnaliști din Moldova „Mărul de Aur” a avut loc la Chișinău.

Anul acesta, laureați ai premiului au mai fost Elena Cioina, redactor Sănătate.info, Liuba Șevciuc (Rise Moldova) – pentru reportajul „Educație prin violență”, Alexandru Popescu (Europa Liberă) – pentru seria de reportaje „România – 10  ani pe harta UE” și Iurie Sănduță (Rise Moldova) – pentru investigația „Fabricat în Moldova”. 

newsmaker.md/rus/novosti/nu-se-va-intoarce-nimeni-si-niciodata-aici-va-vor-putrezi-oasele-cum-au-fost-depor-34233

Publicația „Ziarul de Gardă” a câștigat două premii: în domeniul eticii și deontologiei jurnalistice, la nominalizarea „investigația jurnalistică”. Încă un premiu la nominalizarea „jurnalism responsabil” a fost acordat redactorului ziarului Alina Radu.

La nominalizarea „Reportaj presa scrisă” premiul a fost înmânat jurnalistei publicației „SP”, Bălți, Natalia Petrusevici.

Pentru realizări în domeniul jurnalismului vizual premiul a revenit lui Andrei Moraru (Asociația „Oameni și kilometri”) pentru reportajul „Râul nostru”.

La nominalizarea „Speranța anului”, a fost acordată o mențiune jurnalistei TVR Moldova Svetlana Gore. Premiul pentru cel mai bun blog a fost acordat Elenei Robu. Cel mai bun debut al anului a revenit asociației „Oameni și kilometri”. Un premiu special pentru inovație în jurnalism a revenit Rise Moldova pentru „Rise Leaks”.

Ceremonia de înmânare a premiilor pentru cei mai buni jurnaliști ai țării se organizează anual, de către Centrul pentru Jurnalism Independent și Comitetul pentru Libertatea Presei. Ceremonia din 2017 a ajuns la cea de-a 23-a ediție. Câștigătorilor la diferite nominalizări li se înmânrează „Mărul de Aur”.

Autor: NewsMaker

Партнерские ссылки