Renato Usatîi a fost exclus din căutare în Rusia. Și i-a fost acordat cazier judiciar

NM a intrat în posesia unei adeverințe din care reiese că Renato Usatîi, liderul «Partidului Nostru», nu se mai află în căutare în Rusia. Documentul a fost oferit redacției NM de către Usatîi. Nici în baza de date online a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei Usatîi nu mai figurează ca fiind dat în căutare.

În adeverința pe care Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei i-a eliberat-o lui Usatîi la 19 iunie, este indicat că forțele de ordine nu dețin niciun fel de informații «despre faptul urmăririi penale a lui Renato Usatîi pe teritoriul Federației Ruse». La fel, în document se menționează că nu există informații despre condamnările lui Usatîi pe teritoriul Rusiei.

Справка Ренато Усатого об отсутствии розыска в России by newsmakermd on Scribd

Nici în baza de date online a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei Usatîi nu mai figurează ca fiind dat în căutare.

newsmaker.md/rom/noutati/nu-trebuie-sa-spuneti-ca-eu-sunt-proiectul-lui-plahotniuc-am-obosit-lasati-ma-in-p-44355

Reamintim că la 17 mai, NM a scris că Usatîi se află în căutare în Rusia. Acest lucru a fost confirmat de o informație din baza de date online a MAI din Rusia. Surse din Serviciul de presă al MAI din Rusia au comunicat pentru NM că «baza se actualizează mereu» și că acolo nu pot fi informații greșite.

Mai târziu, Usatîi a oferit un interviu pentru NM în care a spus că în Rusia, el nu are niciun dosar penal. «Eu am sunat la MAI din Rusia și ei mi-au spus că această căutare pe care o indicați în fiecare articol va fi exclusă în decurs de o săptămână», a menționat el.

Potrivit afirmațiilor lui Usatîi, el a fost anunțat în căutare în Rusia la solicitarea autorităților de stat din Moldova. Cei de la Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate au refuzat să ofere pentru NM detalii despre acest caz și să precizeze dacă procurorii din Moldova au expediat demersuri în Rusia. Refuzul a fost explicat prin faptul că aceasta este «informație confidențială».

Autor: NewsMaker

Партнерские ссылки