18.94ºC Chișinău
Duminică 19 mai 2019

Sala de sport te ajută. Unde poți face sport în Chișinău? Prezentare NM

Să faci sport – pentru o sănătate mai bună și pentru menținerea corpului într-o formă bună – este posibil și fără a frecventa sălile de sport. Dimineața ori seara, poți să alergi în parc, poți să te antrenezi acasă ori pe terenurile de sport amenajate de primărie în fiecare sector al orașului. În plus, pe internet există o mulțime de recomandări, lecții video și instrucțiuni pas cu pas, cum să faci sport în mod independent. Prezentarea noastră nu este destinată acestei categorii de iubitori ai culturii fizice, dar pentru cei care au nevoie de companie, îndrumarea atentă a antrenorului și orar fix.

Sala de sport de lângă casă

Aproape fiecare locuitor al Chișinăului are acces, la un pas de casă, la o anumită sală de sport. Poate fi o sală în care se organizează antrenamente în grup la aerobică, fitness, Pilates etc. sau o sală de forță mai mică, cu inventar sportiv minim. Undeva, aceste săli sunt mai bune, undeva – mai puțin bune, însă avantajul lor constă în faptul că ele se află aproape de casa ta. Costul unui abonament lunar în astfel de săli este, de obicei, mic: de la 300 de lei.

Cluburi sportive cu carduri anuale

În Chișinău sunt multe cluburi de acest fel. Unele dintre ele sunt de rețea, cu filiale în aproape fiecare sector al orașului. Abonamentele pentru aceste cluburi sportive pot fi doar pentru un an, dar și pentru o jumătate de an sau pentru trei luni, iar uneori și pentru o lună. Practic, fiecare club propune doritorilor o vizită de familiarizare gratuită. Dacă ai decis să cumperi un abonament anual, beneficiază de o astfel de vizită de familiarizare, pentru a înțelege dacă îți convine sau nu acest club.

City Fitness

Acest club sportiv se află la Botanica. În City Fitness se organizează antrenamente de grup pentru femei și bărbați, sunt chiar și squash și tenis de masă, precum și karate pentru copii.

 

Pentru unele tipuri de antrenamente poate fi procurat abonament separat, de exemplu, pentru squash. Printre avantajele clubului pot fi numite prețurile democratice și o alegere variată a echipamentului sportiv. În club este și o sală pentru copiii de la trei ani, însă pentru aceasta se plătește separat. În afară de aceasta, la City Fitness  sunt două saune – hammam și finlandeză.

Prețul unui abonament anual variază de la 200 de euro până la 350 de euro. Clubul propune și abonamente pentru perioade scurte sau, așa cum s-a menționat deja, abonamente separate pentru anumite tipuri de antrenamente.

Fitness Doza

Este o rețea de cluburi sportive. În Chișinău, aceasta este constituită din cinci cluburi: două la Buiucani, două la Râșcani și unul la Ciocana. Deținătorii cardurilor clubului pot frecventa antrenamente de grup, sala de sport și piscina (în filialele în care aceasta există). În filiala  Fitness Doza 5 de la Buiucani există chiar și un zid de alpinism.

Prețul unui abonament anual la Fitness Doza este de la 5 până la 16 mii de lei, pentru o jumătate de an – 8600 de lei, iar pentru o lună – 3000 de lei. Alegerea abonamentului și achitarea acestuia este flexibilă.

Niagara fitness club

Acest club sportiv se poziționează ca un club de familie, de clasă premium. El se află în cartierul Sculeni. Cel mai comod e să te deplasezi până la el cu propriul automobil, pentru că stația de transport public se află destul de departe. Niagara  vinde abonamente anuale. Cardurile sunt de câteva tipuri: de familie, pentru copii. În afară de aceasta, există reduceri pentru studenți sau carduri ale clubului pentru antrenamente în zile de odihnă sau în timpul dimineților – acestea costă mai ieftin. Clubul propune o gamă largă de antrenamente în grup, antrenamente pentru copii și femei însărcinate, spa și antrenamente în piscină.

Prețul unui abonament anual este de 750 de euro, există posibilitatea de a procura abonament de zi (595 de euro) sau abonament lunar (190 de euro).

Ecosport Gym

Acest club sportiv se poziționează ca un club de clasa premium. El se află la intrarea în Parcul Valea Morilor. Pe acoperișul clubului se află o piscină. În perioada caldă a anului, antrenamentele se organizează în aer liber. La Ecosport  este și o sală de forță, și o sală pentru antrenamente de grup. Benzile de alergare sunt instalate cu vedere spre parc (un bonus plăcut).

Cardul anual al clubului pentru tineri (până la 21 de ani) costă 850 de euro, unul obișnuit – 1001 euro în cazul unei plăți unice și 1111 euro – în cazul achitării în rate.

Costul antrenamentelor pentru o lună este de 150 de euro, pentru trei luni – 400 de euro, pentru o jumătate de an – 600 de euro. 

Energy Fitness

În această rețea sunt trei cluburi sportive – în Centru, la Botania și la Telecentru. În clubul de la Botanica este și piscină, de aceea abonamentul anual în această filială costă mai scump. La Energy Fitness  se organizează antrenamente de grup pentru maturi și pentru copii, este o sală de forță.

Prețul standard al cardului anual al clubului, la filiala Botanica, este de 1011 euro, în Centru și la Telecentru – 520 de euro. Însă alegerea abonamentelor și a achitării acestuia este flexibilă.

 

Fitness Class

În rețeaua Fitness Class sunt două filiale – la Buiucani și în Centru. Avantajul filialei de la Buiucani poate fi numit faptul că el funcționează non-stop. Desigur, antrenamente de grup, pe timp de noapte, nu sunt, pentru ele există un orar obișnuit, însă dacă ai timp pentru sport doar pe timp de noapte, întreaga sală de forță va fi la dispoziția ta. Chiar și pe timp de noapte, în club activează un antrenor de serviciu.

Prețul unui abonaent anual este de 450 de euro, există posibilitatea de a procura abonament pentru o jumătate de an sau pentru trei luni.

Aquaterra

Această rețea include două cluburi sportive, la Botanica și la Ciocana. În clubul Aquaterra de la Botanica este amenajată și cea mai mare zonă acvatică din oraș, în care sunt mai mult de cinci saune, o cameră salină și încă multe alte proceduri spa.

Prețul unui abonament anual în clubul de la Botanica pornește de la 1000 de euro. La Ciocana, abonamentul costă mai ieftin, însă acolo nu există o asemenea zonă acvatică. 

Sportpark

Acest club sportiv se află în sectorul Râșcani, în el este o piscină și toate aparatele de forță necesare, precum și o sală și echipament pentru antrenamentele în grup. În club mai poți face fly yoga. Un abonament anual pentru Sportpark poate fi procurat cu acces la piscină și la spa, precum și fără acces la acestea. De asemenea, sunt abonamente pentru o lună, pentru două luni sau pentru o jumătate de an.

Prețul unui abonament anual, cu piscină, este de 770 de euro, iar fără piscină – 390 de euro.

XTZ

Aceasta este o rețea de săli de forță, cu filiale la Botanica, Telecentru, Centru și Ciocana. Clienții pot procura abonamente anuale sau abonamente lunare. Antrenamentele cu antrenor se plătesc separat.

Un abonament anual costă 4000 de lei, iar cel lunar – 600 de lei, pentru femei și studenți este valabil un preț pomoțional, care constituie 450 de lei.

MaxFitnes

Acest club sportiv se află în sectorul Râșcani. Propune clienților o sală de forță mare și o alegere variată de antrenamente de grup, antrenamente cu un antrenor personal, saună ș.a. De asemenea, la MaxFitness este amenajată o încăpere pentru copii și există și fitness pentru copii.

Prețurile abonamentelor pentru acest club sunt flexibile. Cei din departamentul vânzări au menționat că au o abordare individuală față de clienți și îi ajută să aleagă un format optim al abonamentului. Prețul unui abonament anual variază de la 2900 de lei până la 8800 de lei. De asemenea, poate fi procurat abonament pentru o perioadă scurtă.

Z-sport

Acest club sportiv se află la Ciocana. Clienții clubului pot frecventa o sală de forță bine echipat, antrenamente de grup, pot beneficia de serviciile camerei pentru copii. În club este și o saună. Abonamentele sunt de diferite tipuri – de zi, de amiază, precum și pentru ziua întreagă sau pentru toată familia.

Prețul unui abonament anual este de la 240 de euro până la 420 de euro. Există posibilitatea achitării în rate ori procurarea unui abonament pentru un termen scurt.

Ce opțiuni mai pot fi?

Dacă tragerea fiarelor nu este pentru tine și antrenamentele active, de grup, la fel, nu sunt ceea ce se potrivesc temperamentului tău, poți să te ocupi de Pilates sau yoga.

Asociația Antara

Pe pagina de Facebook a Antrara  se spune că aceasta este o asociație de yoga și inițiative pentru un mod de viață sănătos. Antara organizează ședințe de yoga în parcuri, precum și evenimente gen „Zilele yoga în Moldova” ș.a.

Prețul unei ședințe este de 50 de lei, iar cel al unui abonament lunar – 300 de lei. 

Școala de yoga integrală din Moldova

Aceasta este o organizație neguvernamentală, care face parte din Federația internațională de yoga și meditație ATMAN – una dintre cele mai mari federații de yoga din lume. Școala propune tuturor doritorilor cursuri teoretice și practice de yoga. Filiale ale școlii sunt în Chișinău, Bălți, Soroca și Tiraspol.

Prețul ședințelor – 150 de lei lunar. 

CentrulAnsuya Yoga

Ansuya Yoga propune ședințe de yoga de diferite niveluri, practici yoga pentru femei, pentru cei care au trecut de 50 de ani, aero-yoga. De asemenea, centrul desfășoară gimnastică yoga în aer liber, de obicei, în Parcul Dendrariu.

Prețul abonamentului – de la 600 de lei lunar.

Pilates M Studio

Studioul Pilates M organizează ședințe yoga, fly yoga și Pilates. În studiou este echipament special pentru ședințele Pilates. Este un club de profil. Apropo, de câtva timp, pe lângă club funcționează o școală pentru viitoarele mame.

 

De regulă, ședințele se desfășoară în prima jumătate a zilei. Prețul unei ședințe este de aproximativ 100 de lei.

Autor: Alexandra Batanova

Партнерские ссылки