«Șor a plecat din Moldova împreună cu Plahotniuc». Dodon: de ce politicienii au reușit să părăsească țara

Deputatul și businessmanul Ilan Șor a părăsit Moldova în ziua de 14 iunie, cu un automobil, concomitent cu liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Această afirmație a fost expusă de președintele Igor Dodon, în cadrul emisiunii «Специальный выпуск» («Ediție specială») din 17 iunie, de la NTV-Moldova. Informația despre faptul că Șor a părăsit Moldova a fost confirmată și de o sursă a NM.

Igor Dodon a spus că în seara de 14 iunie, când toți urmăreau aeronavele care decolau de pe aeroportul Chișinău, Plahotniuc și Șor nu mai erau deja în țară. «Anti-eroii principali» nu mai erau pe teritoriul Moldovei deja în momentul în care a început briefingul de rămas-bun al Partidului Democrat, a subliniat președintele.

Potrivit informațiilor lui Dodon, chiar și colegii de partid nu s-au așteptat că aceștia vor pleca. «În acea zi, Șor și-a întrunit colectivul, le-a spus că «noi vom câștiga» și a anunțat o pauză de 15 minute. Oamenii au așteptat trei ore, iar el așa și nu a revenit», a spus Dodon. Președintele a precizat că, la fel ca și Plahotniuc, Șor a părăsit teritoriul Moldovei cu un automobil și nu cu un avion. «Șor a plecat din Moldova împreună cu Plahotniuc», a spus Dodon, având în vedere, probabil, că aceștia au plecat din țară aproape concomitent.

«În partide, mulți se simt părăsiți, atât cei din PDM, cât și «partenerii» lor. De obicei, liderul trebuie să rămână cu echipa», a adăugat Dodon.

Președintele a mai menționat că a fost imposibil să fie împiedicată plecarea politicienilor din țară. «Toate structurile sunt subordonate PDM. [...] Iar să organizezi un scut viu la hotar, să scoți câteva zeci de mii de oameni – ar fi fost cu totul alt scenariu», a declarat Dodon, menționând că în asemenea caz, ar fi avut de suferit oamenii.

El este sigur că atâta timp cât există o poziție comună a Rusiei și a Vestului cu privire la Plahotniuc și colegii săi, ei nu vor putea scăpa de justiție în orice țară.

Menționăm că informația precum că Șor se află peste hotarele Moldovei a fost confirmată pentru NM de o sursă care a insistat să-i păstrăm anonimatul. Cei din Partidul «Șor» au refuzat, mai devreme, să dezvăluie locul în care se află politicianul.

Cei din Partidul Democrat, dimpotrivă, au confirmat că Plahotniuc a plecat pentru o perioadă, ca pentru a se întâlni cu familia. La rândul său, liderul democraților a scris, la 17 iunie, pe pagina sa de Facebook, că în curând, va reveni în Moldova, însă nu a dezvăluit locul aflării sale.

Conform informațiilor din presă, acesta a părăsit Moldova cu un automobil, prin Transnistria, a ajuns până la Odessa, iar acolo s-a îmbarcat într-un avion. Potrivit diferitelor surse, el s-a îndreptat spre Dubai, Londra ori SUA.

Autor: Olga Gnatcova

Партнерские ссылки