Trușeniul are troleibuz – nr. 34. Ce treabă are Țuțu?

Noua rută de troleibuz nr. 34, care a unit Chișinăul cu suburbia Trușeni, a fost sfințită de preotul din localitate, care a fost invitat de deputatul democrat Constantin Țuțu. La festivitatea organziată la Trușeni, preotul i-a mulțumit lui Țuțu pentru „ajutorul în deschiderea liniei”. Însă cei de la primăria capitalei au declarat pentru NM că deputatul nu are nicio atribuție la noile troleibuze.

 

Preotul a explicat necesitatea de a sfinți noile troleibuze înainte de a oficia serviciul divin. El a declarat că fapta bună trebuie să fie acceptată de Dumnezeu. „Împreună cu oamenii care au ajutat să fie deschisă această linie de troleibuze, împreună cu domnul Țuțu, noi am decis că trebuie binecuvântat. Noi urcăm în transport și se poate întâmpla orice, accidente și altele, de aceea ele trebuie sfințite”, a adăugat el.

Și deputatul Constantin Țuțu a fost prezent la festivitatea de deschidere a noii linii de troleibuz, după care a scris pe pagina sa de facebook: „Eu le-am promis oamenilor din Trușeni că voi face tot posibilul pentru ca ei să nu mai fie tratați de către autoritățile municipale ca fiind de mâna a doua. În sfârșit, ei au început a simți că fac parte din Municipiul Chișinău”, a scris Țuțu.

Deputatul nu a precizat, cum anume a ajutat la deschiderea liniei de troleibuz, care unește Chișinăul și Trușeniul. Purtătorul de cuvânt al primăriei capitalei Vasile Chirilescu a comunicat pentru NM că oficial, noua linie de troleibuz a fost deschisă în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, de către primarul interimar Ruslan Codreanu, iar rolul deputatului Țuțu în acest caz rămâne necunoscut pentru administrația capitalei.

Autor: NewsMaker

Партнерские ссылки