Un vlogger englez a vizitat Chișinăul și a povestit de ce atât de puțini turiști vizitează Moldova

Un vlogger englez a fost în vizită la Chișinău și la 11 aprilie, a publicat pe canalul său de YouTube un clip despre capitala moldovenească. „Moldova este una dintre țările cel mai puțin vizitate din Europa. Eu am fost în capitala ei, Chișinău, pentru a afla, de ce. Nu am avut nevoie de mult timp pentru a găsi răspuns”, a spus vloggerul. În doar trei zile, clipul a înregistrat aproape 640 mii de vizualizări.

Autorul canalului Bald and bankrupt (Chel și faliment) de pe YouTube călătorește în diferite țări și își publică impresiile video despre experiențele sale. Bărbatul a fost în India, Belarus, Rusia, selectând destinații turistice mai puțin populare, de exemplu, Cernobâl sau Cecenia. Vloggerul recunoaște că a venit în Moldova pentru o lună, ca să afle de ce țara noastră este vizitată de atât de puțini turiști. „Magazinul Fidesco de lângă casa mea este vizitat zilnic de mai mulți oameni decât Moldova într-un an”, a menționat vloggerul, subliniind că înțelege foarte bine, de ce se întâmplă așa.

Englezul a fost și în pasajul subteran semi-distrus de lângă Academia de Științe, în centrul Chișinăului, apoi a trecut pe lângă hotelul „Național” lăsat în paragină, a vizitat și observatorul astronomic părăsit. La fel, s-a plimbat pe bulevardul Dacia de la Botanica, unde a studiat bannerele candidaților la alegerile parlamentare. „Corupția și anii de hoție au dus la acest rezultat – trotuare distruse și clădiri părăsite”. El a fost impresionat de amabilitatea localnicilor, ale căror pensii nu depășesc 40 de euro.

Autor: Vera Balahnova

Партнерские ссылки