Modificări la programul «Prima Casă»

La începutul lunii mai au fost publicate în Monitorul Oficial o serie de modificări la Regulamentul de Implementare a Programului «Prima Casă».

ПGuvernul a redus marja maximă pentru creditele garantate de stat de la 3% la 2%. În urma acestei modificări, băncile care oferă finanțare sunt limitate în posibilitatea de a majora procentul pentru creditul acordat.

Condiția potrivit căreia aplicanții nu trebuiau să dețină în proprietate o altă locuință s-a modificat. Conform noilor prevederi, solicitanții unui credit în Programul Prima Casă vor putea fi și persoanele care, în ultimele 12 luni, au avut în proprietate o locuință cu o suprafață (locuibilă) ce nu depășește 9 metri pătrați pentru fiecare membru al familiei.

O altă modificare importantă a fost efectuată la actele pe care aplicanții trebuie să le depună la dosar. Acum, solicitanții nu vor mai fi nevoiți să depună carnetul de muncă, certificatul eliberat de Serviciul Fiscal de Stat și extrasul din Registrul Bunurilor imobile.

Totodată, a fost redus și termenul de perfectare a contractelor de garanție, de la 10 la 5 zile lucrătoare.

Verifică online dosarul Prima Casă

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a lansat o aplicație prin care aplicanții la programul Prima Casă pot să își verifice online stadiul dosarului.

Prin lansarea pe piață a acestei aplicații se dorește asigurarea unei transparențe maxime în procesul de emitere a garanțiilor de stat în cadrul Programului «Prima Casă». Informațiile referitoare la stadiul dosarului pot fi verificate la link-ul.

Rata maximă dobânda anuală la programul Prima Casă

În cadrul primei părți a anului 2019, Guvernul a stabilit o rată maximă a dobânzii anuale a creditului care să poată fi aplicată de bănci. Aceasta este 7,8% / an și este valabilă în intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2019.

Reamintim că dobânda anuală a creditului este formată din:

  1. rata de referință pentru Program publicată de către Banca Națională a Moldovei (calculată ca rata medie ponderată a dobînzilor la depozitele noi atrase în valuta națională cu termenul de la 6 la 12 luni) – în mărime de 4,55%.
  2. marjă maximă de pînă la 2 puncte procentuale.
  3. comisionul de garantare de pînă la 0,25% anual din soldul creditului, sau 0,5% anual din soldul garanției de stat stabilit de Ministerul Finanțelor.

Теперь, когда вы знаете новости о программе Prima Casă, вам просто нужно найти дом своей мечты и подать заявку на кредит.

Acum, după ce ați aflat noutățile cu privire la programul «Prima Casă», mai rămâne doar să vă găsiți locuința mult visată și să aplicați pentru un credit. Pentru a studia oferta pieței imobiliare accesați site-ul de anunțuri https://new.flatfy.md. Aici veți găsi celei mai noi oferte pentru ansamblurile rezidențiale noi. Pentru a studia piața imobiliară din România intrați pe https://new.flatfy.ro/ pentru ansamblurile rezidențiale noi și pe https://flatfy.ro/ pentru locuințele aflate în blocuri vechi.

Партнерские ссылки