Au spălat 10 milioane de lei, timp de doi ani, prin firme temporare
Full Article 2 minutes read

Au spălat 10 milioane de lei, timp de doi ani, prin firme temporare

Ar fi spălat 10 milioane de lei, timp de doi ani. Doi bărbați, cu vârstele cuprinse între 47 și 50 de ani, au fost reținuți de oamenii legii. Potrivit unui comunicat publicat, în data de 6 noiembrie, de poliție, aceștia sunt bănuiți de spălare de bani și contrabandă.

Bănuiții ar fi exportat produse agricole în baza unor documente frauduloase. Infracțiunile ar fi avut loc în cadrul unui grup criminal organizat. 

Potrivit forțelor de ordine, bănuiții au fondat mai multe firme, între anii 2018 și 2019. Acestea activau o durată scurtă de timp și erau utilizate pentru tranferuri de bani. Pentru argumentarea încasărilor banilor de pe conturile bancare, suspecții prezentau acte de achiziție falsificate, care indicau procurarea de la persoane fizice a produselor cerealiere.

În perioada de referință, bănuiții au lichefiat bani în sumă de circa 10 milioane de lei, care erau transmiși organizatorilor schemei infracționale.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru fapta de spălare de bani, bănuiții riscă de la 5 la 10 ani de închisoare, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 650 000 la 800 000 lei sau cu lichidarea firmei.

În cazul infracțiunii de contrabandă, indivizii riscă de la 3 la 10 ani de închisoare, iar firma se pedepseşte, potrivit legii, cu amendă în mărime de la 300 000 la 550 000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: