1200€ pentru un permis de conducere. Trei bărbați, reținuți de CNA într-un dosar de trafic de influență și corupere activă
Full Article 2 minutes read

1200€ pentru un permis de conducere. Trei bărbați, reținuți de CNA într-un dosar de trafic de influență și corupere activă

Trei bărbați au fost reținuți astăzi, 11 noiembrie, într-un dosar penal pornit pentru trafic de influență, corupere pasivă și activă. Este vorba despre șeful Comisiei de examinare a subdiviziunii teritoriale Orhei, un instructor auto și doi intermediari. Schema infracțională s-ar fi desfășurat începând cu anul 2020 și până în prezent.

Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), președintele Comisiei de examinare a subdiviziunii teritoriale Orhei din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP), împreună cu un instructor auto, doi intermediari și alte persoane neidentificate ar fi organizat o schemă infracțională de corupere.

Mai exact, aceștia ar fi primit câte 500 de euro per candidat pentru calificativul „admis” la proba teoretică și câte 1200 de euro pentru proba teoretică și practică. Banii erau împărțiți între reținuți în funcţie de rolul şi contribuţia fiecăruia.

Candidații la examenul pentru obținerea permisului de conducere erau înscriși doar în anumite școli auto, iar după finalizarea cursurilor de instruire, aceștia erau înregistrați pentru susținerea probelor aranjate.

În ziua derulării probei teoretice la examenul, candidații erau echipați cu tehnică audio/video camuflată de către unii instructori auto care, în timpul examenului teoretic, le comunicau  răspunsurile corecte.

În aceste momente, au loc 19 percheziții autorizate cu suportul ofițerilor CNA, care vizează ridicarea de probe de la membrii grupului, suspectat de aranjarea examenelor pentru obținerea permiselor auto.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: