13 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul celor infectați ajunge la 49 de persoane
Full Article 2 minutes read

13 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul celor infectați ajunge la 49 de persoane

13 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 19 martie. 

De asemenea, Dumbrăveanu a specificat că astăzi au fost procesate 95 de probe, dintre care 13 au fost pozitive. Totodată, 7 cazuri sunt de import. Este vorba despre Italia, Marea Britanie și Ucraina.

Ministra Sănătății a declarat că există certitudinea că 4 cazuri sunt de răspândire locală. În privința la 2 cazuri, autoritățile vor reveni cu detalii mâine, 20 martie.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: