2000 de pensionari din capitală au primit un ajutor unic de 500 de lei
Full Article 1 minutes read

2000 de pensionari din capitală au primit un ajutor unic de 500 de lei

2000 de persoane din Chișinău care au vârsta de peste 70 de ani au primit câte 500 de lei din partea primăriei. Ajutorul material a fost oferit cu ocazia Zilei Internaționale a Oamenilor în Etate, marcată anual pe 1 octombrie.

Potrivit unui comunicat de presă emis de primăria capitalei, pentru a beneficia de ajutor au fost selectate persoanele care au cea mai mică retribuție lunară.

La fel, 222 de oameni în etate au primit colete cu produse alimentare. Inițiativa vine din partea preturilor de sector, cu sprijinul agenților economici și al misiunilor religioase.

De asemenea, primăria anunță că pe 13 noiembrie, când este marcată Ziua Internațională a Nevăzătorilor și a Persoanelor cu Deficiențe de Vedere, 840 de membri ai Asociației nevăzătorilor, inclusiv 37 de părinți care educă copii cu probleme de vedere, vor beneficia de ajutor material.

Potrivit Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău, cetățenii care fac parte din categoria persoanelor dezavantajate pot să se adreseze direcțiilor teritoriale asistență socială cu o cerere și documentele necesare, pentru a putea beneficia de ajutor social.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: