2023 – Anul Culturii Ucrainene în Moldova. Ministru de la Kiev: „Ne-am apropiat mult și avem planuri mari”
Full Article 2 minutes read

2023 – Anul Culturii Ucrainene în Moldova. Ministru de la Kiev: „Ne-am apropiat mult și avem planuri mari”

2023 este declarat Anul Culturii Ucrainene în Moldova. Despre aceasta anunță reprezentanții Ministerului Culturii al Republicii Moldova, pe 30 decembrie. 

Instituția declară că pe 29 decembrie, ministrul Culturii Sergiu Prodan a avut o discuție online cu ministrul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei Alexandr Tkacenko. 

Se menționează că cei doi oficiali au vorbit despre planurile și viziunile pentru organizarea Anului Culturii Ucrainene în Moldova.

„Anul acesta a fost un punct de cotitură pentru relațiile dintre Ucraina și Moldova. Ne-a apropiat mult și avem planuri mari de a ne consolida relațiile. Începem să ne precizăm planurile. Există multe idei, multe oportunități și opțiuni de cooperare între țările, instituțiile și colectivele noastre”, a spus ministrul ucrainean. 

Reprezentanții Ministerului din Moldova spun că oficialul ucrainean i-a sugerat lui Prodan ca la Opera din Odesa să concerteze formații moldovenești. În plus, Moldova ar putea găzdui colectivul Teatrului Mariupol.

La rândul său, ministrul Prodan a vorbit despre angajamentul de susținere de partea Republicii Moldova a oamenilor de cultură din Ucraina, refugiați în RM, fiind încurajați să se încadreze pe piața muncii.

Totodată, ministrul a vorbit și despre suportul în vederea protejării patrimoniului cultural al Ucrainei – „care poate fi oricând evacuat pentru a fi salvat în siguranță în RM”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: