„2023 va fi un an al reconstrucției pentru Moldova”. Grosu a invitat românii și americanii să investească în țara noastră
Full Article 2 minutes read

„2023 va fi un an al reconstrucției pentru Moldova”. Grosu a invitat românii și americanii să investească în țara noastră

Președintele Parlamentului Igor Grosu i-a invitat pe oamenii de afaceri români și americani să investească în Republica Moldova. Mesajul a fost adresat la București, la evenimentul aniversar cu ocazia împlinirii a 30 de ani de activitate a Camerei de Comerț Americană în România (AmCham România)

Șeful legislativului i-a asigurat pe oamenii de afaceri că „Parlamentul Republicii Moldova, împreună cu Președinția și Guvernul lucrează din răsputeri pentru ca Moldova să devină un loc și mai bun pentru investitori – pentru a crea locuri de muncă, a stimula economia și a aduce mai multă prosperitate oamenilor”.

„Trăim vremuri cum nu au mai fost de la al Doilea Război Mondial și înțelegem îngrijorările și temerile multora. Dar eu rămân optimist și cred că, de multe ori, tocmai astfel de vremuri pot reprezenta noi oportunități pentru o regiune care suferă în prezent niște schimbări esențiale de dezvoltare și va fi una din cele mai dinamice din Europa și nu doar”, a spus Grosu.

Președintele Parlamentului a mai menționat că „anul 2023 va fi un an al reconstrucției pentru Republica Moldova, iar acest lucru va putea fi făcut doar prin dezvoltarea economiei – cu cât mai multe afaceri de succes vor fi, cu atât mai bogată va fi țara”.

Grosu a remarcat că, în ultimii ani, produsele moldovenești „arată că sunt din ce în ce mai competitive pe piețele vestice, iar țara noastră are cu ce se mândri”.

În context, președintele Parlamentului a mulțumit României „pentru ajutorul prietenesc oferit Republicii Moldova”.

„Am reiterat cele spuse de doamna președintă Maia Sandu la București: „În timp ce unii ne șantajează, alții ne îmbrățișează”. Dragi oameni de afaceri, sunteți bineveniți în Republica Moldova. Să ne vizitați cât mai curând pentru a stabili cum putem aduce împreună Moldova mai aproape de Europa”, a fost mesajul transmis de Igor Grosu la București.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: