21 de companii aeriene rusești, interzise pe cerul UE: „Nu îndeplinesc standardele internaționale”
Full Article 1 minutes read

21 de companii aeriene rusești, interzise pe cerul UE: „Nu îndeplinesc standardele internaționale”

Comisia Europeană a adăugat 21 de companii aeriene ruse pe o listă a transportatorilor cărora le-au fost interzise operațiunile în blocul celor 27 de țări, deoarece nu îndeplinesc standardele internaționale de siguranță.

„Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a permis companiilor aeriene ruse să opereze sute de aeronave deținute de străini fără un certificat de navigabilitate valabil. Companiile aeriene ruse în cauză au făcut acest lucru cu bună știință, încălcând standardele internaționale de siguranță relevante. Acest lucru reprezintă o amenințare imediată pentru siguranță”, a declarat comisarul pentru transport, Adina Vălean relatează Economedia.ro.

Vălean a mai spus că decizia de a interzice companiile aeriene certificate în Rusia, care include Aeroflot, nu a fost o altă sancțiune împotriva Moscovei pentru invadarea Ucrainei, ci o măsură luată doar pe baza unor motive tehnice și de siguranță.

Comisia a spus că, după adăugarea celor 21 de companii aeriene ruse, lista neagră a UE a transportatorilor interziși de UE conține acum 117 companii.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: