UPDATE 30 de elevi au fost spitalizați cu intoxicație alimentară. Starea acestora este gravă-medie
Full Article 2 minutes read

UPDATE 30 de elevi au fost spitalizați cu intoxicație alimentară. Starea acestora este gravă-medie

În jur de 30 de elevi ai gimnaziului din satul Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia, au ajuns la spital cu intoxicație alimentară. Într-un comunicat de presă publicat pe 3 martie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale precizează că starea elevilor este gravă-medie, dar stabilă.

UPDATE (09:28) În total, ca urmare a intoxicației alimentare de la gimnaziul din Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia, 120 de copii au fost consultați la domiciliu, iar 35 au fost internați în spital. Elevii s-au simțit rău după prânz, la școală fiind solicitată ambulanța.

Potrivit IPN, directoarea gimnaziului, Valentina Știroi, a menționat că elevii au mâncat la prânz supă, pilaf și salată din legume. Bucatele sunt pregătite în incinta instituției, iar directoarea nu cunoaște ce ar fi putut provoca intoxicația. Primul copil s-a simțit rău la a șaptea lecție,  fiind preluat de ambulanță.

Constantin Ianioglo, vicedirector al Spitalului raional din Comrat, a declarat pentru IPN că 35 de copii au fost internați începând cu după-amiaza zilei de marți și până la miezul nopții. Elevii, cu vârstele cuprinse între 9 și 14 ani, prezentau simptome de intoxicație alimentară, însă deocamdată nu se cunoaște cauza. Aceștia sunt la tratament în secția de boli infecțioase, iar starea lor este satisfăcătoare.

Specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și cei de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică au prelevat probe pentru a stabili ce a provocat intoxicația copiilor.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a solicitat acordarea asistenței medicale copiilor internați și la necesitate transferare în cadrul instituțiilor medicale republicane. De asemenea, a solicitat verificarea stării de sănătate a tuturor copiilor din gimnaziu, a profesorilor și altor angajați ai instituției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: