356 de concentratoare de oxigen, livrate de UE și OMS în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

356 de concentratoare de oxigen, livrate de UE și OMS în Republica Moldova

Concentratoarele de oxigen, indispensabile în terapia cu oxigen a pacienților diagnosticați cu COVID-19, au fost livrate în Republica Moldova. Echipamentul medical a ajuns în țară grație sprijinului financiar și tehnic al Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății, informează Ministerul Sănătății.

Cele 356 de concentratoare de oxigen au fost repartizate în funcție de disponibilitatea echipamentului și necesitățile stringente ale fiecărei instituții spitalicești din țară. Distribuția a început imediat la sosirea camionului în Chișinău. Valoarea acestora este de 253 de mii de euro.

Menționăm că livrarea concentratoarelor de oxigen face parte din răspunsul Uniunii Europene și al Organizației Mondiale a Sănătății la pandemia COVID-19, ce a înregistrat până la ora actuală peste 25,8 milioane de cazuri în 216 de țări și teritorii în întreaga lume.

La 27 martie 2020, Uniunea Europeană a anunțat un pachet de asistență în valoare de 30,5 de milioane de euro pentru a contribui la acțiuni de prevenire, detectare și răspuns la pandemia de COVID-19 în țările Parteneriatului Estic.

Fondurile inițiale au fost utilizate pentru a răspunde necesităților imediate de urgență, precum procurarea de echipamente personale de protecție, instruirea lucrătorilor medicali și alt personal implicat în lupta cu COVID-19 și informarea populației despre măsurile de protecție. Pe termen lung, asistența va fi destinată fortificării capacității țării de a răspunde la situațiile de urgență în sănătate publică și sistemul de sănătate va spori accesul la tratamentul cu oxigen, necesar pacienților.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: