43 de persoane diagnosticate cu COVID-19 se află în stare gravă. Totodată, bilanțul celor vindecați a ajuns la 18 persoane
Full Article 2 minutes read

43 de persoane diagnosticate cu COVID-19 se află în stare gravă. Totodată, bilanțul celor vindecați a ajuns la 18 persoane

În Republica Moldova, 43 de persoane diagnosticate cu COVID-19 se află în stare gravă. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 31 martie.

Potrivit acestei, la spitalul „Toma Ciorbă” sunt internate 126 de persoane, dintre care 31 se află în stare gravă, 63 au o stare de sănătate de gravitate medie și 32 sunt cu stare satisfăcătoare.

„La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, numărul persoanelor spitalizate este 17 copii și 6 maturi. În cazul la 17 persoane vorbim de stare de gravitate medie și 6 persoane, stare satisfăcătoare”, a declarat Dumbrăveanu.

La Spitalul Clinic Republican sunt internate 13 persoane, dintre care 12 persoane au o evoluție gravă și o persoană are o evoluție de gravitate medie.

„La Coțaga deja menționăm de câteva zile că este vorba despre mama care este internată cu stare satisfăcătoare. La Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, vorbim atât de Clinica nr.1, cât și de Clinica nr.2, avem 83 de persoane internate cu COVID-19. Stare de gravitate medie -13 persoane, stare satisfăcătoare – 70 de persoane”, a spus Dumbrăveanu.

„La Bălți avem internate 6 persoane, dintre care 2 persoane cu gravitate medie, 4 – stare satisfăcătoare. La Căușeni avem 5 persoane. Una este cu gravitate medie și 4 sunt cu stare satisfăcătoare. Avem activat spitalul din Cahul și avem o persoană confirmată cu COVID-19. Și maternitatea nr.2 este activată și la moment avem 2 femei plasate cu COVID-19. Starea acestora este de gravitate medie. Totodată, sunt și persoane care sunt plasate în stânga Nistrului și conform informațiilor de care dispunem, starea este de gravitate medie și satisfăcătoare”, a mai precizat ministra Sănătății.

Totodată, aceasta a spus că ieri, 30 martie, 3 adulți și 2 copii s-au însănătoșit și au fost externați. Astfel, bilanțul persoanelor tratate este de 18 persoane.

Menționăm că în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 298 de persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: