55 de cazuri noi de COVID-19, confirmate în Republica Moldova. Bilanțul celor infectați a ajuns la 353 de persoane
Full Article 2 minutes read

55 de cazuri noi de COVID-19, confirmate în Republica Moldova. Bilanțul celor infectați a ajuns la 353 de persoane

Încă 55 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, astăzi, 31 martie. Astfel, bilanțul cazurilor de infectare a ajuns la 353.

Aceasta a spus că astăzi au fost procesate 280 de probe, dintre care 55 sunt pozitive. Vorbim despre 7 cazuri de import (Marea Britanie și Austria) și 48 cazuri de răspândire locală.

De asemenea, Dumbrăveanu a confirmat că a decedat o pacientă din stânga Nistrului, diagnosticată cu COVID-19. „Am afla și noi din surse neoficială această informație. Ca rezultat am luat legătură cu sistemul spitalicesc din stânga Nistrului. S-a confirmat că în data de 29 martie a decedat o persoană, care a fost stabilită cu COVID-19”, a spus Dumbrăveanu.

Totodată, ministra Sănătății a declarat că încă 4 pacienți au fost externați. Astfel, bilanțul celor care s-au însănătoșit a ajuns la 22 de persoane.

În final, Dumbrăveanu a anunțat că în Republica Moldova a ajuns un lot 5 760 de teste pentru depistarea COVID-19 și alt lot de 2 400 de teste. Acestea au fost procurate din sursele Fondului Global.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: