59 mln de lei din bugetul Moldovei vor ajunge la organizațiile internaționale și regionale
Full Article 2 minutes read

59 mln de lei din bugetul Moldovei vor ajunge la organizațiile internaționale și regionale

Guvernul a planificat 59 mln de lei din bugetul pentru anul viitor pentru a achita cotele de membru și datoriile pentru organizațiile internaționale și regionale din care face parte Republica Moldova.

În prezent, țara noastră este membră a 67 de de organizații divizate în trei categorii. Din numărul total, cinci sunt organizații parlamentare, 55 de organizații internaționale și 7 organizații CSI.

Cei mai mulți bani vor ajunge la Consiliul Europei (aproape 361 de mii de euro), la Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare (peste 339 mii de euro), la Adunarea Interparlamentară a CSI (207 mii de dolari), la Conferința privind regimul navigat pe Dunăre (peste 149 de mii de euro) și la Organizația Internațională a Muncii (peste 144 mii de euro).

Proiectul Hotărârii date se întocmeşte anual. Plata cotizaţiilor de membru faţă de organismele internaţionale şi regionale la care Republica Moldova este parte, constituie un obiectiv imperativ în procesul de promovare a politicii externe și a imaginii țării, ca partener credibil, precum şi valorificarea potenţialului de membru în cadrul structurilor internaţionale.

Anul curent, executivul a cheltuit peste 65 mln de lei pentru statutul de membru al organizațiilor internaționale și regionale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: