870 de persoane au prezentat reacții adverse după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19. Precizările specialiștilor în sănătate
Full Article 2 minutes read

870 de persoane au prezentat reacții adverse după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19. Precizările specialiștilor în sănătate

870 de persoane au prezentat reacții adverse după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19. Despre acest lucru au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 30 martie. 

„De când a început campania de vaccinare au fost înregistrate 870 de evenimente adverse post-imunizare. Aceste evenimente au fost ușoare, cu temperatura corpului de până 38,5 grade, slăbiciuni, dureri musculare și articulare. Din aceste 870, 31 de cazuri au fost mai moderate. Au inclus temperatura corpului peste 38,5 grade până la 39,5 grade, de rând cu dureri musculare, articulare. La 38 de mii de persoane vaccinate, 870 constituie evenimente adverse post-imunizare, adică 2,28%”, a declarat Laura Țurcan, medic epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Totodată, 78 de persoane, care au fost vaccinate împotriva COVID-19 au fost testate pozitiv la coronavirus la câteva zile după administrarea primei doze.

„La nivel național avem raportate 78 de cazuri. Aceste persoane fie au fost vaccinate în perioada de incubație a infecției când nu aveau semne de boală și nu știau că sunt infectați, fie s-au infectat pe parcurs”, a spus Laura Țurcan.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, etapa a doua a procesului de vaccinare va fi anunțată în curând, iar în prezent au loc pregătiri tehnice.

Amintim că procesul de vaccinare a lucrătorilor medicali a început pe 2 martie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: