A 10-a scumpire a carburanților timp de două săptămâni. Noile tarife afișate de ANRE
Full Article 1 minutes read

A 10-a scumpire a carburanților timp de două săptămâni. Noile tarife afișate de ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță o nouă scumpire a benzinei și motorinei. Este a 10-a majorare a prețului la carburanți timp de două săptămâni. 

În perioada 21-23 ianuarie, un litru de benzină va costa cu 19 bani mai mult decât astăzi. Șoferii vor scoate din buzunar 24 de lei și 80 de bani pentru un litru.

Motorina se scumpește cu 17 bani, un litru va costa 24 de lei și 52 de bani.

A 10-a scumpire a carburanților timp de două săptămâni. Noile tarife afișate de ANRE

anre.md

Pe 16 ianuarie, ANRE menționa că ultimele majorări ale prețurilor la carburanți sunt din cauza creșterii cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale – „indicator care stă la baza metodei de determinare a nivelului prețurilor”.

„Totodată, prețul petrolului a înregistrat săptămâna precedentă o majorare de 8%, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere din octombrie 2022”, adăugau reprezentanții Agenției.

De menționat că din data de 10 ianuarie 2023, prețurile la benzină și motorină sunt în creștere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: