A crescut numărul victimelor tragediei din Belgia. Sunt cinci morți
Full Article 2 minutes read

A crescut numărul victimelor tragediei din Belgia. Sunt cinci morți

Numărul victimelor din orașul Antwerpen, Belgia, unde s-a prăbușit o clădire aflată în construcție și la care lucrau și cetățeni moldoveni a crescut. Autoritățile anunță cinci morți, potrivit presei locale. Deocamdată nu este clar dacă printre victime sunt și alți moldoveni în afară de tânărul de 29 de ani, confirmat mort în ajun.

Presa din Belgia scrie că, printre cele cinci victime, una este din Portugalia și una din România. Naționalitatea celorlalte nu a fost deocamdată stabilită, însă, în ajun, autoritățile au precizat că sunt dispăruți alți doi portughezi și un rus.

În ajun, președintele Maia Sandu a menționat că Ambasada Republicii Moldova la Bruxelles se află în contact cu autoritățile belgiene, cu instituțiile  medicale și rudele victimelor.

„Am aflat cu tristețe despre tragedia produsă astăzi în orașul Anvers din Belgia, în care au avut de suferit și câțiva concetățeni de-ai noștri. În urma prăbușirii unei clădiri aflată în construcție, un tânăr de 29 de ani, care muncea pe schele, a murit. Alt cetățean moldovean se află la spital, sub supravegherea medicilor, iar al treilea încă este căutat sub dărâmături. Sperăm foarte mult că este în viață și că ajutorul medical necesar îi va fi acordat în timp util”, a scris șefa statului.

În orașul Antwerpen din Belgia s-a prăbușit o clădire aflată în construcție. Potrivit Ministerului de Externe, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului.

Ministerul de Externe a precizat, sâmbătă seară, că un al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) ar fi fost prins sub dărâmături.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: