A dispărut cerbul de la intrarea din Căpriana. Primăria oferă recompense pentru informații
Full Article 2 minutes read

A dispărut cerbul de la intrarea din Căpriana. Primăria oferă recompense pentru informații

Inscripția de la intrarea în localitatea Căpriana din raionul Strășeni a fost vandalizată. Pe pagina de Facebook a Primăriei autoritățile locale cer ajutorul pentru a găsi totemul personalizat, sub forma unei statui de cerb, instalat la intrarea dinspre șoseaua Leușeni.

„La data de 09.05.2023 aproximativ în perioada orelor 10:00-18:00; din satul Căpriana raionul Strășeni, de către persoane necunoscute a fost sustras totemul personalizat sub forma unei statui de cerb”, se aratăn în mesajul Primăriei.

De asemenea, în postare se menționează că inscripția încă era în construcție și lucrările erau făcute din banii băștinașilor plecati peste hotare.

„Acest simbol este pomenit și în legenda apariției satului. A fost proiectat și construit ca o figurină personalizată pentru această capodoperă care încă nici nu s-a reușit de finalizat pîn la final si deja au distruso. Noi îți propunem să o aduci înnapoi și noi o vom repară și monta la loc. Aduo și puneo jos lîngă totem nici să nu te știm de a cui ești. Stimați Căprieneni haideți să încercăm fiecare să ne implicăm în depistarea acestui individ. Distribuim la maxim!”, se precizează în mesajul Primăriei.

A dispărut cerbul de la intrarea din Căpriana. Primăria oferă recompense pentru informații


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: