A doua zi de Paște, o femeie din Orhei a dat naștere înainte de a ajunge la spital
Full Article 2 minutes read

A doua zi de Paște, o femeie din Orhei a dat naștere înainte de a ajunge la spital

O femeie din sarul Morozeni, raionul Orhei, a născut înainte de a fi transportată la spital. S-a întîmplat în seara de 3 mai. Potrivit unui comunicat de presă publicat de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), pe lume lume a venit o fetiță sănătoasă de 2400 gr.

În seara zilei de 3 mai, în raionul Orhei, echipa de medici din Morozeni a asistat o naștere în condiții de prespital, care a decurs fără complicații. Pe lume a venit o fetiță sănătoasă de 2400 gr. După acordarea asistenței medicale urgente, atât lăuza, cât și nou-născuta, au fost transportate în stare satisfăcătoare la Spitalul Raional Orhei.

***

Potrivit CNAMUP, în perioada sărbătorilor pascale, au fost înregistrate 6 068 de apeluri pentru acordarea primului ajutor medical. Intervenția ambulanței a fost solicitată cel mai des pentru cetățenii cu urgențe cardiovasculare – 1120 persoane, urmate de urgențele neurologice – 888 pacienți și urgențele traumatologice – 710 cazuri.

Printre afecțiunile cu care s-au mai adresat pacienții se numără virozele –354 cazuri; urgențele infecțioase – 29 solicitări, dintre care 25 cazuri pe motivul bolilor diareice acute. Echipele AMU au intervenit prompt la opt cazuri de intoxicații cu alcool, cinci intoxicații cu medicamente și una cu ciuperci.

2096 pacienți, printre care 419 copii, au fost transportați la spitalele din țară pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: