A fost inaugurat primul Consulat onorific al Republicii Moldova în Ungaria
Full Article 2 minutes read

A fost inaugurat primul Consulat onorific al Republicii Moldova în Ungaria

Ministerul Afaceri Externe informează că a fost inaugurat primul Consulat onorific al Republicii Moldova în Ungaria. La eveniment au luat parte membri ai guvernelor ambelor state, reprezentanți ai administrației publice locale și regionale, reprezentanți ai corpului diplomatic și consular, membri ai diasporei, precum și exponenți ai mediului de afaceri și cultural din regiune.

Ceremonia de inaugurare a fost deschisă de secretarul de stat al Ministerului afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Tamás Vargha. Oficialul a salutat instituirea Consulatului onorific al Republicii Moldova la Nyírbátor, menționând că acesta va contribui la fortificarea relațiilor bilaterale moldo-ungare în domeniul economic, cultural, precum și în lupta cu consecințele pandemiei de coronavirus.

Secretarul de stat Dumitru Socolan, ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria, Oleg Țulea, și consulul onorific al Republicii Moldova la Nyírbátor, János Veres, și-au exprimat convingerea că instituirea noului consulat va contribui la stimularea colaborării între mediile de afaceri din cele două țări și va prilejui consolidarea parteneriatului reciproc avantajos pe dimensiunea consolidării relațiilor interumane, implicit pe domeniul turismului, culturii și educației.

Consulatul onorific al Republicii Moldova la Nyírbátor este primul post consular onorific deschis în Ungaria, având jurisdicția consulară pe teritoriul județelor Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: