A fost înregistrat al treilea candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

A fost înregistrat al treilea candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova

Comisia Electorală Centrală l-a înregistrat, în ședința din 19 septembrie, pe Tudor Deliu, în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. Acesta a fost desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

În favoarea înregistrării lui Tudor Deliu s-au pronunțat toți membrii CEC prezenți la ședință.

„Pentru mine, este o mare onoare, dar și o enormă responsabilitate. Mă simt responsabil față de colegii mei din Partidul Liberal Democrat care mi-au acordat încrederea lor. Mă simt responsabil față de toți cetățenii Republicii Moldova și vreau să-i asigur că în această competiție electorală voi fi pentru ei și pentru contracandidații mei un model de corectitudine. Îmi doresc să putem oferi alegătorilor dezbateri de idei și de programe, fără atacuri la persoană și fără denigrări. Eu mă conduc de zicala: suflând în lumânarea altcuiva, n-o faci pe a ta să lumineze mai bine. Încă o dată mulțumesc tuturor pentru încredere”, a scris Deliu pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după anunțarea deciziei.

Alegerile prezidențiale sunt planificate pentru data de 1 noiembrie. Până acum, CEC a înregistrat doar doi dintre cei 13 pretendenți la șefia statului: Renato Usatîi și Andrei Năstase.

Ieri, CEC a refuzat înregistrarea candidatului Andrian Candu, liderul Partidului Pro Moldova, pe motiv că unele semnături colectate de grupul de inițiativă nu au fost validate. De cealaltă parte, Candu a declarat că decizia este politică și a fost dictată de președintele Igor Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: