COVID: A fost lansată platforma de unde pot fi descărcate certificatele de vaccinare emise de autoritățile din Republica Moldova (VIDEO)
Full Article 50 second read

COVID: A fost lansată platforma de unde pot fi descărcate certificatele de vaccinare emise de autoritățile din Republica Moldova (VIDEO)

A fost lansată platforma certificate-covid.gov.md, care generează certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 emise de autoritățile din Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat Denis Cernelea, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 21 iulie.

„Am reușit dezvoltarea acestuia cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Serviciul Tehnologiei, Informației și Securitate Cibernetică. Conform cerințelor internaționale de creștere a mobilității persoanelor, au fost întreprinse toate acțiunile pentru a facilita călătoria între state. În continuare, pe cale diplomatică, suntem în comunicare cu privire la acestea. Certificatele de vaccinare deja conțin două identificatoare de tip QR cod și sunt emise în trei limbi și poate fi descărcat din sistemul informațional al Registrului de vaccinare electronic”, a spus Denis Cernelea.

Menționăm că până astăzi, 21 iulie, în Republica Moldova au fost administrate peste 892 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: