„A fost o noapte grea”. Zelenski, după bombardamentul masiv al Ucrainei, soldat cu cinci morți la Lvov și trei în Herson
Full Article 3 minutes read

„A fost o noapte grea”. Zelenski, după bombardamentul masiv al Ucrainei, soldat cu cinci morți la Lvov și trei în Herson

Rusia a tras, pe 9 martie, 81 de rachete – inclusiv ţase rachete de tip Kinjal, iar Ucraina a doborât 34 de rachete, anunţă într-o postare pe Telegram comandantul Forţelor Armate ucrainene Valeri Zalujni. Cel puţin cinci persoane au fost ucise la Liov, scrie Дождь

Niciuna dintre cele şase rachete hipersonice nu a fost doborâtă, deoarece armata ucraineană nu dispune de capacităţile necesare pentru a le distruge.

Patru din cele opt drone iraniene de tip Shahed-136 au fost interceptate.

„Lansările au fost efectuate de la bordul a zece avioane strategice (de tip Tupolev 95) Tu-95, şapte avioane (de tip Tupolev 22 M3) Tu-22M3, şase (avioane de tip) MiG-31 şi trei nave de la Marea Neagră”, precizează armata ucraineană pe Telegram.

Potrivit unui nou bilanţ prezentat de autorităţile locale, cel puţin cinci persoane au fost ucise la Liov în bombardamente masive. Guvernatorul regiunii Lvov, Maksim Kozîţki, anunţă că cea de a cincea victimă, un bărbat, a fost găsită sunb dărâmături, într-o zonă rezidenţială, în districtul Zolociv.

Pe de altă parte, cel puţin trei persoane au fost rănite în vestrul Kievului, a anunţat într-o postare pe Telegram primarul Vitali Kliciko.

„La ora locală 8.40, trei victime în districtul Sviatoşînski primeau îngrijirile necesare. Explozia a distrus cinci maşini şi a avariat alte 15. În plus, faţade ale clădirilor din apropiere au fost avariate”, anunţă Kliciko.

Totodată, trei oameni au murit în urma bombardamentului unei stații din Herson.

Președintele Ucrainei a clasat această noapte drept una „lungă și complicată”.

„A fost o noapte grea. Atac masiv cu rachete în toată țara. Kiev, Kirvad China,Dnepropetrovsk, Odessa, Harkov, Zaporojie, Lvov, Ivano-Frankivsk, Jîtomîr, Vinnîțea. Atacuri asupra infrastructurii critice, clădirilor rezidențiale”, a scris Zelenski.

La rândul său, Ministerul Apărării al Federației Ruse a numit atacurile asupra Ucrainei „un răspuns la atacul terorist din regiunea Breansk”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: