„A fost o plăcere să mă întâlnesc cu președinta Sandu”. Șefa statului a avut o întrevedere cu vicepreședinta SUA
Full Article 2 minutes read

„A fost o plăcere să mă întâlnesc cu președinta Sandu”. Șefa statului a avut o întrevedere cu vicepreședinta SUA

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut marți seară, la Casa Albă, o discuție cu Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite ale Americii. Lidera de la Chișinău i-a vorbit oficialei SUA despre situația noastră de acasă și problemele majore cu care ne confruntăm, în special după începutul agresiunii ruse în Ucraina.

I-am mulțumit pentru sprijinul oferit de SUA în lupta împotriva corupției, pentru asistența destinată creșterii competitivității mai multor sectoare ale economiei, pentru ajutor în depășirea crizei energetice”, a menționat președinta Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a vorbit despre eforturile noastre de a menține pacea și ordinea în țară, despre agenda de integrare europeană și despre dorința noastră de a rămâne parte a lumii libere, de a construi o economie puternică și un stat care prețuiește și protejează fiecare cetățean al său. „Putem realiza aceste lucruri prin multă muncă și cu sprijinul partenerilor noștri. Am reconfirmat, în acest context, angajamentul nostru de a consolida în continuare parteneriatul strategic moldo-american”, a punctat președinta Maia Sandu după întrevederea cu Kamala Harris.

A fost o plăcere să mă întâlnesc cu președinta Moldovei Sandu astăzi. SUA susține ferm democrația, securitatea energetică și reformele anticorupție din Moldova”, a menționat vicepreședinta SUA Kamala Harris pe Twitter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: