A fost sau nu a fost „vândută” funcția de procuror general în 2009? Un deputat al PAS a sesizat Procuratura Anticorupție
Full Article 2 minutes read

A fost sau nu a fost „vândută” funcția de procuror general în 2009? Un deputat al PAS a sesizat Procuratura Anticorupție

Deputatul fracțiunii PAS, Radu Marian, a depus astăzi, 16 decembrie, o interpelare, prin care cere Procuraturii Anticorupție să reacționeze la declarațiile făcute de fostul premier, Vlad Filat și omul de afaceri, Veaceslav Platon, cu privire la „tranzactionarea funcției de procuror general în schimbul a 2 milioane de euro, în anul 2009”. Un document în acest sens a fost publicat astăzi, 16 decembrie, pe pagina de Facebook a parlamentarului. 

Astăzi am depus o interpelare la Procuratură unde am solicitat autosesizarea în cazul tranzacționării funcției de…

Geplaatst door Radu Marian op Maandag 16 december 2019

„Până acum nu am auzit nimic de la procuratură pe marginea acestor declarații extrem de grave făcute de oameni care erau deputați la acel moment. Trebuie să se facă lumină și pe acest caz”, a menționat deputatul.

El a menționat că materialele video care conțin declarațiile în presă ale lui Vlad Filat și Veaceslav Platon referitor la acest caz contituie „probe incontestabile”.

Astfel, deputatul vrea să fie informat dacă instituția s-a autosesizat în legătură cu acest caz, dacă există un dosar și la ce etapă se află și dacă au fost audiați Serafim Urechean, Valeriu Zubco, Vlad Filat, Veacslav Platon, Veaceslav Untilă și alții.

Amintim că după alegerile din 2009, partidele aflate la guvernare au partajat politic principalele instituții de stat. Potrivit unor surse, funcția de procuror general a revenit Alianței „Moldova Noastră”, condusă de Serafim Urechean. Ulterior, aceasta ar fi fost cedată PDM-ului în schimbul Serviciului de Informații și Securitate iar procuror general a fost numit Valeriu Zubco.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: