A fost semnat contractul de executare a lucrărilor pentru primul punct de subtraversare a râului Prut în regiunea localității Măcărești
Full Article 2 minutes read

A fost semnat contractul de executare a lucrărilor pentru primul punct de subtraversare a râului Prut în regiunea localității Măcărești

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a semnat pe 24 ianuarie contractul de executare a lucrărilor pentru primul punct de subtraversare a râului Prut în regiunea localității Măcărești. Acesta va permite interconectarea apeductului ApaVital Iași cu raioanele Glodeni, Fălești, Ungheni și Hâncești.

Vin de la Iași. Proiectul de interconectare a apeductului ApaVital Iași cu patru raioane (Glodeni, Fălești, Ungheni, Hîncești) din Moldova se mișcă înainte. Azi a fost semnat contractul de executare a lucrărilor pentru primul punct de subtraversare a râului Prut în regiunea localității Măcărești. Vom duce proiectul la bun sfârșit și vom asigura locuitorii cu apă calitativă”, a anunțat Andrei Spînu.

Amintim că, potrivit acordului semnat anterior, investițiile vor fi realizate din bugetul S.C. Apavital S.A., iar în prima etapă se prevede construcția unei subtraversări a râului Prut, între localitățile Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova), care se adresează cetățenilor din 13 localități din Raioanele Ungheni și Nisporeni, cu o populație de aproximativ 30.000 de locuitori. În acest caz există proiectul tehnic și finanțare.

Totodată, prin proiectele existente se prevăd patru traversări (două subtraversări și două supratraversări) între localitățile Măcărăști (România) – Măcărăști (Republica Moldova), Sculeni (România) – Sculeni (Republica Moldova), Tabăra (România) – Viilor (Republica Moldova) și traversarea pe viitorul pod Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova).

În perspectiva următorilor ani, după demararea proiectului, vor putea fi deservite cu apă potabilă cel puțin patru orașe din Republica Moldova (Glodeni, Nisporeni, Ungheni și Fălești) și aproximativ 100 de comune, cu o populație de aproximativ 250.000 de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: