A început procesul de imunizare împotriva gripei sezoniere. Copiii, gravidele și bolnavii cronici au prioritate
Full Article 2 minutes read

A început procesul de imunizare împotriva gripei sezoniere. Copiii, gravidele și bolnavii cronici au prioritate

A început procesul de imunizare împotriva gripei sezoniere. Informația a fost confirmată astăzi, 24 octombrie, de către Ministerul Sănătății. Potrivit responsabililor, la moment în Republica Moldova sunt disponibile 218 mii de doze de vaccin antigripal. 

Mai exact, începând cu 21 octombrie, cele 218 mii de doze de vaccin au fost repartizate către centrele de sănătate publică și instituții medico-sanitare publice din țară. Astfel, instituțiilor medicale, care le-au recepționat deja, au început procesul de imunizare.

Serul este administrat, prioritar, copiilor și adulților din grupurile cu risc sporit de îmbolnăvire, cum ar fi gravidele, persoanelor cu maladii cronice și imunitate compromisă, dar și contingentelor profesionale.

Compoziția vaccinului corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru emisfera de nord, sezonul 2022-2023.

Menționăm că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. La fel ca în sezonul gripal precedent este recomandată vaccinarea concomitentă împotriva gripei și a infecției COVID-19.

Amintim că pe 19 octombrie, Republica Moldova a recepționat 218 000 de doze de vaccin antigripal, 188 000 de doze au fost procurate din sursele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), în timp ce alte 30 000 de doze au ajuns în țara noastră sub formă de donație.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: