Designerul Virgil Abloh, creator al colecţiilor pentru bărbaţi Louis Vuitton, a murit de cancer la 41 de ani
Full Article 2 minutes read

Designerul Virgil Abloh, creator al colecţiilor pentru bărbaţi Louis Vuitton, a murit de cancer la 41 de ani

Designerul american Virgil Abloh, creator al colecțiilor pentru bărbați Louis Vuitton, a murit în data de 28 noiembrie de cancer, la vârsta de 41 de ani. Informația a fost confirmată de grupul LVMH, compania-mamă din care face parte Casa Vuitton.

Primul mare designer de culoare recunoscut pe scena internațională a modei, angajat în afirmarea culturii afro-americane, stilistul fan hip-hop, a obținut în 2018 una din cele mai râvnite poziții din lumea modei în cadrul brandului LVMH, numărul unu mondial în sectorul de lux.

„Grupul LVMH, Casa Louis Vuitton și Off-White au durerea imensă de a anunța dispariția lui Virgil Abloh, răpus duminică, 28 noiembrie, de un cancer cu care se luptă de câțiva ani”, a scris LVMH pe contul său de Twitter, comunică mediafax.ro.

Boala cu care se lupta de doi ani nu fusese făcută publică. „A ales să ducă lupta în privat după diagnosticul din 2019” de angiosarcom cardiac, o tumoare malignă rară localizată în inimă, a explicat familia sa într-o postare pe contul de Instagram al designerului, adăugând că Virgil a fost supus „multor tratamente dificile”.

Fiu de imigranți din Ghana, Virgil Abloh era căsătorit și tatăl a doi copii, Lowe și Gray. Virgil Abloh s-a născut pe 30 septembrie 1980 în Statele Unite, în Rockford, statul Illinois.

Răsplătit de mai multe ori pentru munca sa, i-a fost decernat, printre altele, prestigiosul premiu „Urban Luxe” în cadrul edițiilor British Fashion Awards din 2017 și 2018.

Colecția sa din ianuarie 2021 pentru Louis Vuitton a fost prezentată în cadrul Săptămânii modei virtuale de la Paris de rapperi americani într-un performance anti-rasist și anti-homofob

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: