A scăpat de arest la domiciliu. Deputata Marina Tauber, plasată sub control judiciar
Full Article 2 minutes read

A scăpat de arest la domiciliu. Deputata Marina Tauber, plasată sub control judiciar

Deputata și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”, a scăpat de arestul la domiciliu. Decizia a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana astăzi, 18 octombrie. Astfel, judecătorii au admis parțial demersul procurorilor de caz și au plasat-o pe Tauber sub control judiciar, pentru 30 de zile.

„Se admite parțial demersul procurorului. Se înlocuiește arestul la domiciliu cu liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 30 de zile”, a anunțat judecătoarea.

Parlamentarea a salutat decizia instanței de judecată și a dat asigurări că va ieși învingătoare din acest proces.

„O să trecem prin toate aceste greutăți și probleme și o să ieșim învingători. Victoria va fi a noastră”, a declarat marina Tauber după decizia magistraților.

Amintim că  Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr.13, acolo unde a stat până pe 14 septembrie. Ulterior, judecătorii au decis menținerea parlamentarei în arest la domiciliu, până astăzi, 18 octombrie.

Aleasa poporului nu recunoaște acuzațiile care i se impută și pledează nevinovată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: