A treia alertă cu bombă în Chișinău de dimineață. De această dată, Curtea Supremă de Justiție este ținta
Full Article 2 minutes read

A treia alertă cu bombă în Chișinău de dimineață. De această dată, Curtea Supremă de Justiție este ținta

Poliția Capitalei a primit încă alertă cu bombă în capitală. De această dată, un necunoscut a expediat un mail, prin care a anunțat că sediul Curții Supreme de Justiție (CSJ) ar fi minat.

UPDATE (11:50) Alerta s-a dovedit a fi falsă.

Informația a fost confirmată pentru NM de către ofițerul de presă al poliției capitalei, Svetlana Scripnic, care a precizat că oamenii legii au primit un mail la ora 8:40.

Este a treia alertă cu bombă de la începutul zilei: noaptea, oamenii legii au fost anunțați că în Aeroportul Internațional Chișinău ar fi fost plasate „substanțe explozive”. Toate persoanele aflate în interior au fost evacuate, însă verificările au demonstrat că informația era falsă. Ulterior, a parvenit o alertă cu bombă la Spitalul Clinic municipal pentru Copii „Gheorghe Paladi”.

***

Precizăm că în ultima perioadă în Republica Moldova se înregistrează tot mai multe apeluri false despre minări. Au fost recepționate mesaje despre „bombe” la Parlament, Guvern, centre comerciale, spitale și aeroport. Informațiile nu s-au confirmat.

Pe 15 iulie, Procuratura Chișinău, oficiul Buiucani, anunța că l-a identificat pe unul din autorii alertelor false cu bombă. Acesta ar fi anunțat că în incinta unui bloc locativ din sectorul Buiucani al capitalei s-ar fi aflat dispozitive explozibile. Apelul a fost efectuat de un bărbat din Nisporeni, în vârstă de 37 ani, care se află la evidența medicului psihiatru. „Persoana a fost reținută și în privința ei a fost dispusă efectuarea expertizei psihiatrico-psihologice în condiții de staționar”, comunica Procuratura.

Ministerul Afacerilor Interne propune înăsprirea pedepselor penale pentru alertele false cu bombă. Potrivit proiectului, în loc de închisoare de la 1 la 2 ani, se propune pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 5 ani. Iar amenzile vor începe de la 50 de mii de lei, la 150 de mii de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: