VIDEO A vrut să devină celebru pe TikTok, dar s-a ales cu dosar penal. Isprava unui tânăr care a s-a plimbat cu o locomotivă furată chiar din gară
Full Article 2 minutes read

VIDEO A vrut să devină celebru pe TikTok, dar s-a ales cu dosar penal. Isprava unui tânăr care a s-a plimbat cu o locomotivă furată chiar din gară

Un tânăr a furat o locomotivă şi a plecat cu ea la plimbare. S-a întâmplat în stația Medgidia, România, în după-amiaza zilei de 10 mai. Tânărul de 18 ani a intrat, fără drept, în cabina unei locomotive a Grupului Feroviar Român, a ridicat şi a conectat pantograful, după care a pus-o în mișcare. Băiatul pasionat de trenuri s-a ales cu dosar penal, notează observatornews.ro.

Întrebat de anchetatori unde vroia să ajungă, el a spus că la Constanța, aflat la 4 km distanță.

Potrivit legii, aceste locomotive ar fi trebuit să fie asigurate. În momentul în care o locomotivă este trasă pe o linie secundară sau ajunge în gară şi este oprită, trebuie închisă. În acest caz se pare că nu s-a întâmplat acest lucru, notează sursa citată.

Tânărul, în vârstă de 18 ani, l-a urmărit pe mecanicul locomotivei, în momentul în care acesta a coborât, apoi a urcat la manșă şi pur şi simplu a plecat la plimbare pe o distanță de 200 de metri, până când a intrat pe o linie secundară. Apoi a oprit-o, a coborât din ea şi a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Specialiștii din domeniul feroviar nu-şi explică cum băiatul a reușit să treacă de sistemele de blocaj, dar au varianta că acesta ar fi învățat să manevreze locomotiva din jocurile online de tip simulator.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: